ביטחון כלכלי – שקט נפשי
האדם היוצא לעמל יומו רוצה לראות בסיומו של חודש עבודה שכר הגון ולהבטיח לעצמו חיים כלכליים בטוחים, במידה והמשכרות מתעכבת, המצב הכלכלי נעשה דחוק ובעקבותיו המצב הנפשי עשוי להיפגע, החוק מבקש להגן על העובד בכל דרך שהיא ולהבטיח ביטחון כלכלי, לשם כך נחקק חוק הגנת השכר, חוק זה הוא העומד לימינו של העובד בכל מה שקשור לעיכוב במתן המשכורת החודשית.
עובד, שמור על זכויותיך
החוק מתייחס בנוקשות רבה כלפי מעסיק שהלין את שכרו של העובד, כאשר החוק נחקק כדי לסייע לעובד העמל לפרנסתו ולהגן עליו ועל הכנסתו החודשית וקיומו הבסיסי, מעסיק שמוקד הכוח בידו עשוי לנצל את סמכויותיו ולהזיק לעובד. זאת הסיבה בשלה נחקקו חוקים ולהבטיח שלא יתנהלו עוולות בתחום העסקה וזכויותיהם של העובדים תשמרנה. החוק נמצא במקום של הרגולציה בין העובד למעסיק.
חוק הגנת השכר
עיכוב בשכר נחשב להלנת שכר משבועיים איחור במתן השכר, לאחר שבועיים רשאי העובד לפנות לבית הדין לענייני עבודה ולתבוע את מעסיקו על הלנת השכר. התביעה יכולה להיות משבועיים אחרי העיכוב ועד שנה אחריו. בית הדין יבדוק את הנתונים ולפי גובה המשכורת ומשך זמן עיכוב המשכורת יתבע את הקנסות מהמעסיק, עיכוב משמעותי בשכר עשוי נחשב לעבירה פלילית בחוק, כאשר הלנת שכר מתייחסת גם להלנת שכר מינימום, חוק הגנת השכר זה המעגן בחוק את ההגנה על שכר העובד גורם למעסיקים להימנע מהלנת השכר מחשש לתביעה וקנסות בגובה שעשוי לעלות למנהל הרבה מעבר לשכר הבסיסי.
מעסיק חכם
מעסיקים מעדיפים לסיים תלונות ותקריות בינם לבין העובדים בתהליך גישור הדדי מאשר בבתי דין לענייני עבודה, זאת משום שבתי דין אלו יעמדו להגנתו של העובד כמעט בצורה גורפת, עורך דין דיני עבודה יעמוד לצדו של העובד וגרסתו של המעסיק ברוב המקרים תהיה על התחתונה במיוחד בכל מה שקשור להלנת שכר, המעסיק במעמדו חייב להתנהל בצורה הגונה, אלו הכלים של החקיקה כדי להבטיח שוק העסקה ועבודה בטוח הגון ויציב.